דלג לתוכן ↓

UWC החיים אחרי

עמית מאיר, בן 29, גר בתל אביב, במקור מקיבוץ יראון

עמית למד בקולג' בווילס, בריטניה, משנת 2007 עד שנת 2009. הוא בוגר אוניברסיטת תל אביב בלימודי ערבית ואיסלאם ולימודי אפריקה (תואר ראשון). כיום עובד כראש דסק האתר באנגלית של עיתון "הארץ" .

לאורך השנים לקח עמית חלק ביוזמות ובארגונים שונים, בין היתר בספריית גן לוינסקי למבקשי מקלט ומהגרי עבודה בדרום ת״א, "סדאקה-רעות" - שותפות נוער יהודית-פלסטינית לעידוד אקטיביזם, התנדבות באגודה למען הלהט״ב ולימוד אנגלית במרכז לחינוך קהילתי (CEC) בתחנה המרכזית החדשה בת״א.

עמית מספר:
"החוויה בקולג' והחזרה לארץ בסיום הלימודים סייעו לי בהבנה של מהי קהילה (או קהילות) לצד היכולת שרכשתי לתרגם את הרצון לתרום בהתאם למה שיש לי אישית לתת אך גם בהתאם לצרכים של מי שסביבי. לא רק לעשות כדי לעשות אלא להבין איך אני תורם בצורה שבאמת תהיה משמעותית הן בשביל הקהילה שלי והן בשבילי.

אני חושב שהחוויה בקולג׳ אפשרה לי להיות אדם פתוח, לצאת מהתחושה שהכול ברור או קבוע בחוויית החיים שלי בארץ ובעולם, ולהיות מסוגל לבחון כמעט כל נושא מנקודות מבט שונות. למדתי לאפשר לעצמי לבחון איך הערכים שחשובים לי באמת מובילים את הבחירות שאני עושה - עם ההבנה ששום דבר אינו מושלם ושהדרך היא חלק חשוב מכל חוויה ומה שלומדים ממנה.

הרעיונות האלה מלווים אותי בעבודה שלי כעיתונאי, תפקיד שבו אני נדרש לבחון כל סוגיה מנקודות מבט שונות ולתת מקום והתייחסות לקולות שונים - אלו שאני מרגיש יותר מחובר אליהם ואלו שפחות, ובכל מקרה לאפשר להסתכל עליהם בעין ביקורתית אך גם מכבדת וכנה".

May be an image of 2 people, including Amit Meyer

דידי מעוז, בת 26, גרה בתל אביב, במקור ממודיעין
 

דידי למדה בקולג' בניו מקסיקו, ארה"ב, משנת 2010 עד שנת 2012. לדידי תואר ראשון במכללת פומונה שבקליפורניה בהתמחות בלימודי מדיה – שילוב של סוציולוגיה ואומנות.
כיום היא עובדת כמפתחת משאבים בארגון הנוער "סדאקה-רעות", ארגון של שותפות נוער פלסטיני ויהודי. הארגון מקדם חברה צודקת ומשותפת בארץ באמצעות יצירת מרחב לנוער ולצעירים לפעול לשינוי המציאות.

לאורך השנים לקחה דידי חלק ביוזמות ובארגונים שונים, בין היתר כמעצבת גרפית של הארגון הפמיניסטי הסטודנטיאלי, כרכזת תוכנית חינוכית בלתי-פורמלית לבנות ולבני נוער בחטיבת הביניים המקומית וכרזת במרכז ליצירתיות שיתופית.

דידי מספרת:

"אני עובדת היום בארגון הנוער "סדאקה-רעות". חזרתי לישראל מתוך תחושת אחריות כלפי החברה שאני חיה בה ורציתי ליצור עתיד הצודק עבור כל מי שחיה וחי כאן.

כמי שגדלה בתנועת הנוער הרפורמית נוער תל״ם נחשפתי למושג ״תיקון עולם״ עוד לפני שטסתי ל-UWC. תיקון עולם משמעותו שלכולנו יש אחריות לפעול למען עולם צודק - על כולנו ליטול חלק בתיקון, אבל אנחנו לא צריכים לנסות לתקן אותו לבדנו.

הלימודים ב-UWC והחברות והחברים שפגשתי שם הרחיבו והעמיקו את ההבנה שלי של תיקון עולם ועיגנו בי את המחויבות לפעול על מנת להפוך את העולם למקום טוב יותר. לולא הלימודים בקולג׳ הייתי נשארת עם נקודת מבט צרה המוגבלת לחוויות שלי בלבד בלי לעצור ולהבין מי עוד נמצאת בעולם הזה, סביבי ואיתי, ואיך היא מושפעת ממנו באופן שונה ממני.

הקולג׳ היה המקום הראשון שבו זכיתי לשאול שאלות שלעולם לא חשבתי לשאול, על המציאות שלי ושל אחרות וזכיתי לחקור את ה"מובן מאליו״. מאז אני רק ממשיכה לשאול שאלות - וזו המתנה החשובה ביותר שלי לחיים.

May be an image of 1 person and smiling

ראיד חאג', בן 26, גר בוושינגטון די.סי, במקור מהעיר טייבה במשולש

ראיד למד בקולג' בקנדה משנת 2010 עד שנת 2012. לאחר מכן למד לתואר ראשון באוניברסיטת סיימון פרייזר, בוונקובר קנדה ואת התואר השני בלימודי מדע המדינה סיים באוניברסיטת ויסקונסין-מדיסון בארה״ב.

כיום ראיד הוא דוקטורנט במדע המדינה באוניברסיטת ג׳ון הופקינס. הוא עובד כעוזר מחקר והוראה באוניברסיטה וכמומחה בלימודי פוליטיקה ויחסים בינלאומיים. נוסף על כך הוא משמש כפרשן פוליטי בתקשורת הערבית והעברית על הפוליטיקה האמריקאית ועל יחסי ארה"ב-ישראל והמזרח התיכון.

לאורך השנים תרם ראיד לקהילה ולסביבה בדרכים שונות, בין היתר כפעיל פוליטי לזכויות האזרחים הפלסטינים בישראל. בקיץ 2018 עבד ב"מרכז מוסאוא" (ארגון) בחיפה בתקופת חקיקת חוק הלאום וייצג את הארגון באירועים רבים ובפגישות שונות על מנת להדגיש את השפעת החוק על המיעוט הפלסטיני בישראל. מזה מספר שנים הוא משמש כיועץ אקדמי ויועץ לימודים לסטודנטים לתואר ראשון ואוהב לעזור לסטודנטים מתחילים להשיג את המטרות שלהם.

ראיד מספר:

"הלימודים בקולג׳ אפשרו לי לרכוש ראייה חדשה וביקורתית לעולם וללמוד שכל איש יכול להציע משהו חיובי לקהילה ולחברה שבה הוא נמצא. הנסיעה לקולג׳ כתיכוניסט לתקופה של שנתיים הציבה אתגרים כמו למידת שפה חדשה והכרת חברה וסביבה בלתי מוכרת. הלימודים בקולג' נתנו לי הזדמנות לפתח עצמאות ויכולת התמודדות עם אתגרים ועם מצבים חדשים".

May be an image of Raied Haj Yahya and smiling


נופר למדה בארצות הברית ב 2009-2011 ״היום אני סטודנטית לתואר ראשון בקמפוס של New York University בשנגחאי ומובילה קמפיינים לאיכות הסביבה בסין ובעולם. הניסיון בקולג׳ לימד אותי כמה קל לעבוד עם אנשים מכל העולם בשביל באמת ליצור שינוי משמעותי.״

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

שי למדה בקוסטה ריקה ב 2010-2012. ״היום אני יועצת פרלמנטרית בכנסת. אני זוכרת את הרגע שירדתי מהאוטובוס - וכולם סביבי דיברו ספרדית. בדיעבד, אני יודעת שזו הייתה הפעם הראשונה שמצאתי אנשים שבאמת מדברים את השפה שלי.״

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

איתן למד באיטליה ב2005-2007. ״היום אני מנהל ביחד עם השותף שלי פאדי את Hybrid, תכנית הדגל של משרד הכלכלה ועמותת בוגרי 8200 לקידום סטארטאפים בהם שותף יזם ערבי, דרוזי או בדואי. אני זוכר בעיקר איך זה לחיות במדינה זרה וללמוד עם אנשים מכל העולם - ולקבל פרופורציה כל יום מחדש על החיים שלי בישראל. זאת תחושה שכולם כל כך דומים וכל כך שונים בו זמנית.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

اية مناع , من القدس, خريجة كليات العالم المتحدة في كندا سنة 2016. بعد ما اتخرجت من كندا, سكنت واشتغلت في سويسرا لنص سنة وحاليا انا رجعت على القدس مشان اشتغل واحاول انقبل ع جامعة في داخل بلدنا الحبيبة) احلى ذكره.الي في المدرسة كانت بعد مصرحية ال one world الي بنقدمها ل اكتر من 400 شخص باكبر مصرح في كندا بنهاية كل سنة, بالاخص في اول سنة لما عرضت رقصة دبكة مع باقي زملائي